Andrea Săndescu, cu gândul la promovare pentru suporteri

Andrea Săndescu, cu gândul la promovare pentru suporteri

sandescu
CSM Școlar Reșița se apropie cu pași mici, dar siguri de împlinirea unui vis, numit promovare. După ce anul trecut, gruparea din Valea Domanului a pășit spre Liga a III-a, în acest an, echipa reșițeană dorește să facă o nouă surpriză suporterilor, și anume promovarea pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc.
Andrea Săndescu, este unul din fotbaliștii care pun umărul la accederea în Liga a II-a, a formației CSM Școlar Reșița. Săndescu a început fotbalul, la doar 6 ani. Tatăl său, fiind un împătimit al sportului rege, l-a lăsat pe Andrea, la doar șase ani, în mâinile lui Cosmin Buda și Nicolae Georgevici.
Șase ani mai târziu, la 12 ani, Săndescu s-a făcut remarcat la “Cupa Hagi Danone”, un turneu destinat tinerelor speranțe ale fotbalului din România. Academia Hagi și clubul Poli din Timișoara, și-au îndreptat atenția atunci spre Andrea. Deși ambele cluburi și-au exprimat interesul pentru fotbalistul de la Reșița, Săndescu a ales Timișoara, pentru a fi mai aproape de casă.
Din 2010 până în 2012, Andrea Săndescu a jucat sub culorile clubului timișorean, însă plecarea patronului Marian Iancu, a lăsat Poli cu o finanțare nu tocmai bună. În 2012, Săndescu a revenit la Reșița, continuându-și parcursul la juniori, la echipa unde a început fotbalul, CSM Școlar. În 2015, tânărul fotbalist a obținut cea mai mare performanță la juniori, locul 11 pe țară.
În perioada imediat următoare, Daniel Oprița a pus ochii pe juniori și i-a integrat în prima echipă a Reșiței de atunci. La doar 16 ani, Andrea Săndescu a debutat în Liga a II-a. Primul meci la seniori, pentru fotbalistul din orașul de la Poalele Semenicului a fost împotriva formației Mioveni. Săndescu și-a continuat parcursul în Liga a II-a și sezonul următor. După 10 meciuri în Liga a II-a, Andrea s-a accidentat și a fost ținut departe de teren 6 luni.
“După operație, am primit mesaje de încurajare din partea suporterilor. Deși nu mă cunoșteau, pentrucă eu jucam atunci la Liga a II-a și ei susțineau echipa din Liga a IV-a, suporterii au fost alături de mine. Acest lucru m-a impresionat enorm și m-a ambiționat să îmi revin cât mai repede, să joc pentru adevărata CSM Reșița.”, a declarat mijlocașul central Andrea Săndescu.
Deși accidentarea l-a ținut șase luni departe de teren, Andrea Săndescu a avut oameni care au continuat să creadă în el. Leontin Doană, Dan Potocianu și nu în ultimul rând suporterii, care i-au fost alături, i-au dat încredere lui Săndescu că poate cotinua, și iată-l acum la Liga a III-a, luptând alături de ceilalți colegi ai săi, pentru promovare.
“Vreau să îi mulțumesc domnului Leo Doană că a avut încredere în mine și m-a integrat în prima echipă. Deși au fost alți juniori poate mai pregătiți ca mine, antrenorul meu a crezut în mine și sper că nu l-am dezamăgit. Îi mulțumesc și domnului Dan Potocianu că m-a repus pe picioare și suporterilor că au fost alături de mine,” a mai spus Andrea Săndescu.
În 2017, Andrea Săndescu își dorește să fie sănătos și să împlinească, alături de colegii săi, visul suporterilor, și al lor de a promova în Liga a II-a. Andrea Săndescu pășește în teren la fiecare meci cu gândul și sufletul la suporteri.
“Îmi doresc enorm să promovăm. Suporterii noștri merită acest cadou, pentru că au fost alături de noi la fiecare meci și acest lucru ne ambiționează mereu să fim cei mai buni”, spune mijlocașul central, în vârstă de doar 18 ani, Andrea Săndescu.
CSM Școlar Reșița a debutat bine în Liga a III-a. La final de 2016, rossonerii sunt pe locul 2 în clasament cu 25 de puncte, după ce au câștigat 8 meciuri, au remizat o dată și au fost înfrânti de 4 ori. Gruparea din Valea Domanului are șanse reale la promovare.

Related Posts

Leave a Reply