Proiectul satului lacustru din Berzasca întâmpină primele probleme, 4 bungalouri din primele 15 s-au ,,scufundat”.Căsuţele sunt construite din lemn natur şi sunt suspendate pe piloni din plastic (o compoziţie mai specială), din informaţiile noastre am aflat că aceste căsuţe au fost stabile până în momentul în care constructorii au început să le utilize. Rezistenţa acestora la greutate s-a dovedit a fi motivul cedării celor 4 bungalouri.
Deşi există fotografii din care reiese că aceste căbănuţe chiar au cedat, nimeni nu recunoaşte acest lucru. Primarul comunei Berzasca, Furdui Petru Nicolae, a declarat pentru Cărăşanul următoarele: ,, Nu s-a scufundat nici o cabană, eu nu ştiu nimic despre asta.”
Contactat telefonic investitorul acestui proiect, Sorin Liumbimirescu, pentru a-l întreba cum îşi explică scufundarea acestora şi dacă vor continua lucrările ne-a răspuns următoarele: ,, Nu s-au scufundat, doar s-au înclinat din cauza greutăţii. Pilonii nu au fost atât de rezistenţi deoarece constructorii nu au ştiu cum trebuie să lucreze cu aceste materiale. Problema a fost remediată, iar lucrările acestui proiect sunt în plină desfăşurare”.
Opiniile referitoare la acest proiect sunt împărţite. Unii spun că ideea de creare a unui astfel de sat este benefică dezvoltării turistice, în timp ce alţi oameni spun că este prematur un astfel de proiect. Cetăţenii se întreabă unde se vor duce dejecţiile? În Dunăre? Deoarece Berzasca nu are infrastructură pentru aşa ceva.
Un lucru este cert, dacă acest proiect se va finaliza în totalitate, Berzasca va deveni una dintre cele mai atractive localităţi turistice din Clisura Dunării.
Alexandra Dăscălescu
1 Comment
Martin Corneliu
5 septembrie 2015 at 17:29Materiale de constructii care au fost aduce fara a fi probate !!!