Proiectul insolvenţei persoanei fizice, propus de parlamentarul Ana Birchal şi îmbrăţişat de majoritatea categoriilor sociale, e respins sau amânat, culmea, tot de PSD. Deputatul PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean, a afirmat miercuri, că nu mai există nicio îndoială legată de adevăratele intenții ale PSD cu privire la Legea insolvenței persoanelor fizice.
„Deși Victor Ponta nu ezită să spună de fiecare dată că Guvernul și PSD susțin această reglementare, realitatea din Parlament demonstrează că dublul discurs al social-democraților funcționează încă o dată în dezavantajul românilor, spune Schelean. În mod concret, în ședința Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, am solicitat în mod expres, în numele PNL, discutarea propunerii de lege privind insolvența persoanelor fizice. De neînțeles pentru cei care au datorii la bănci, reprezentanții PSD din Comisie au propus și votat amânarea pentru încă o săptămână a discutiilor pe marginea acestei propuneri legislative. Motivul ar fi acela că parlamentarii puterii, membri ai Comisiei Juridice, au nevoie de timp pentru a studia amendamentele depuse (atenție!) de PSD și Ministerul Justiției la această inițiativă legislativă. Dacă parlamentarii Opoziției ar fi putut face față unei discuții pe marginea unor amendamente ale Puterii, de ce Puterea are nevoie de timp să își citească și să își aprofundeze propriile propuneri?”
Concluzia este simplă, cerede Valeria Schelean. PSD nu dorește adoptarea Legii insolvenței persoanelor fizice. Când este vorba de problemele concrete ale românilor, PSD preferă să nu facă nimic, susţine liderul liberal.
„Tactica preferată a social-democraților este devoalată încă o dată: una spun și alta fac. Românii care au probleme cu creditele știu de astăzi înainte că PSD nu le reprezintă interesele”, consideră Valeria Schelean, vicepreședinte al Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități din Camera Deputaților.
Forurile superioare ale magistraturii susţin că au nevoie de timp pentru a asimila un proiect bun şi complet de lege iar sistemul bancar, deşi la început a avut suspiciuni, ultimele poziţii atestă că ar putea îmbrăţişa, la rândul său, o lege în acest sens. Pe de altă parte, presiunea din partea celor supraîndatoraţi ar fi logic să grăbească alinierea noastră la practicile europene şi amerciane în domeniu, pentru că România este din nou printre ultimele state care nu au o lege a insolvenţei personale.
Daniel Botgros
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.