CIOLACU INVARTE BURSELE PE DEGETE!
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, despre decizia în cazul Roşia Montană că îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu de manipularea deliberată a bursei în cazul Roşia Montană„Lansez o acuzaţie, pe lângă acuzaţia de trădare a intereselor României care a fost făcută de Ciolacu, Îl acuz pe Ciolacu de manipularea deliberată a bursei”, a spus liderul Forţa Dreptei, la B1.Fostul premier a precizat că preţul acţiunilor Gold Corporation, compania listată la bursa din Toronto, pe toată această perioadă a declaraţiilor şi campaniei care a fost declanşată de declaraţiile publice ale lui Marcel Ciolacu, au crescut de la 0.45 la 0.87, aproape s-au dublat. ”Dacă dvs îmi spuneţi că nu este nicio legătură între creşterea preţurilor acţiunilor şi declaraţiile lui Ciolacu şi a altor oficiali români.Această afacere Gold Corporation a fost marcată de intense speculaţii bursiere”, a mai arătat Orban.Daca Ciolacu ar fi fost expert in manipularea burselor, cum sustine Orban, o actiune la covrigaria lui s-ar fi vandut cu mii de dolari!
LUNI SE ALEGE GRAUL DE NEGHINA
Coaliția de guvernare se va reuni luni, urmând să negocieze lisa comună pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru Primăria capitalei și primăriile de sector, după ce discuțiile programate duminică s-au amânat. Cele două formațiuni din coaliție așteaptă rezultatul sondajelor interne.PSD şi PNL vor trebui să decidă cine vor fi candidaţii comuni ai alianţei la alegerile europarlamentare, dar și cine este candidatul comun pentru Primăria capitalei, transmite News.ro, care amintește că o decizie finală va fi luată numai după ce ambele formațiuni își vor valida candidații în forurile proprii de conducere.La Primăria generală a Bucureștiului, PNL îl susţine pe actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, care şi-ar fi început deja campania informală împotriva primarului Nicuşor Dan. În calcul este luat şi fostul internațional de fotbal Ionuţ Lupescu, conform unui anunţ recent al liderului PNL Nicolae Ciucă, care a precizat despre fostul directorul tehnic din cadrul UEFA (Uniunea Ascociațiilor de Fotbal din Europa) că este testat în sondajele interne ale liberalilor. În PSD, fostul primar Gabriela Firea a anunţat deja că ar avea susţinerea organizaţiei București, precum şi susţinerea organizaţiei de femei a PSD București. Vineri în coaliție, cele două formațiuni au analizat și potențialii candidaţi la alegerile europarlamentare şi locale. Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, ar fi favorită să fie prima pe lista comună a celor două partide la europarlamentare, scrie news.ro.Pe lista comună s-ar mai putea regăsit, potrivit sursei citate, din partea PSD – Mihai Tudose, Claudiu Manda, Victor Negrescu și din partea PNL – Rareș Bogdan, Siegfried Mureşan, Dan Motreanu.Amintim, alegerile europarlamentare și cele locale vor avea loc la aceeași dată, 9 iunie, după ce Guvernul a aprobat vineri Ordonanţa de urgenţă care le comasează.Perioada electorală pentru alegerile din iunie va începe pe 12 martie 2024 şi se va încheia în maxim trei zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial, potrivit Ordonanței de Urgență.Va dati seama ce lupte crancene se dau in culise???
BIDEN-VESNIC TANAR SI FERICE( A LUAT LECTII DE LA ILIESCU?)
Echipa electorală a lui Joe Biden a demarat sâmbătă în statele-cheie o campanie publicitară, la TV şi digitală, care a costat 30 de milioane de dolari, difuzând un spot publicitar în care preşedintele abordează direct preocupările legate de vârsta sa, relatează The Guardian. teza articolului: “Spotul de 60 de secunde îl arată pe preşedinte glumind pe tema vârstei şi subliniind virtuţile celei mai puternice economii din lume”În acest spot publicitar de 60 de secunde, preşedintele Joe Biden abordează direct preocupările legate de vârsta sa. Videoclipul a fost lansat la scurt timp după discursul său plin de patos despre starea Uniunii. Spotul nu se fereşte să abordeze ceea ce mulţi alegători spun că este o îngrijorare tot mai mare: vârsta preşedintelui.Puncte cheie din spot:
-
Umor și autoironie: Spotul începe cu un Biden vesel şi pus pe glume. “Uite, nu sunt un tip tânăr. Asta nu este un secret”, spune preşedintele în vârstă de 81 de ani. Cu toate acestea, el subliniază că înţelege cum să facă lucrurile pentru poporul american.
-
Realizări economice: Biden afirmă că a condus ţara în timpul crizei Covid şi că astăzi, SUA are cea mai puternică economie din lume. De asemenea, a adoptat o lege care reduce preţurile medicamentelor pe bază de reţetă, plafonând preţul insulinei la 35 de dolari pe lună pentru persoanele în vârstă.
-
Infrastructură și schimbări climatice: Biden subliniază că a reuşit să adopte o lege a infrastructurii, reconstruind America. De asemenea, promite să aducă din nou în legislaţia federală dreptul antiavort, celebrul caz Roe vs. Wade.Spotul va rula timp de şase săptămâni pe posturi de televiziune, inclusiv cele care se adresează populaţiei de culoare şi hispanice, precum ESPN, TNT, Comedy Central şi FX 12.Periculos de tanar! Aproape a dat in mintea copiilor!
VITEZOMANA SOSOACA
Senatorul Diana Şoşoacă a rămas fără permis de conducere şi fost amendată după ce a fost depistată conducând cu 110 km/oră pe un tronson de drum pe care viteza maximă admisă era de 40 de km/oră. Diana Şoşoacă a avut o dispută cu poliţiştii care au oprit-o în trafic, pe care i-a insultat şi ameninţat, punând întreaga situaţie pe seama sistemului care vrea să o oprească din campania electorală.Vezi, Diana, ce greseala ai facut ca te-ai certat cu barbatu-tau? Acum ai fi putut sa dai vina pe el!
POPII AU INTERZIS LA POLITICA!
Biserica Ortodoxă Română (BOR) a emis recent un „Îndreptar” referitor la conduita clerului în contextul alegerilor din 2024, subliniind importanța neutralității politice a preoților și diaconilor. Documentul, publicat pe site-ul oficial al Patriarhiei Române, reamintește personalului clerical că au libertatea să se implice în viața civică, dar trebuie să păstreze neutralitatea în timpul campaniilor electorale.
Potrivit „Îndreptarului”, clericii sunt interziși să candideze pe listele partidelor politice sau să fie membri ai acestora. Singura excepție este reprezentată de candidatura independentă pentru funcțiile de consilier local sau județean, în circumstanțe specifice.
BOR recomandă credincioșilor zece criterii pentru evaluarea candidaților la alegeri, care includ apărarea libertății religioase, promovarea valorilor creștine, respectul pentru viața umană și familia tradițională, susținerea educației și sănătății, precum și sprijinirea comunităților românești și a intereselor naționale.
De asemenea, Biserica îndeamnă liderii politici să evite implicarea clericilor în scopuri politice și să respecte neutralitatea spațiilor și a însemnelor bisericești în activitățile lor politice.
Clericii sunt încurajați să rămână neutri în timpul campaniilor electorale și să-și exprime opțiunea politică doar prin votul personal secret. Încălcarea acestor reguli poate duce la sancțiuni disciplinare în cadrul Consistoriilor eparhiale.
Documentul „Îndreptar” al BOR subliniază și necesitatea respectării independenței și neutralității clerului în activitățile politice, precum și promovarea valorilor creștine în societate, fără a susține vreun partid sau ideologie politică specifică. Doamne miluieste! Amin!
CURIOZITATI
Oceanele acoperă aproximativ 71% din suprafața Pământului.
Cea mai înaltă clădire din lume este Burj Khalifa din Dubai, cu o înălțime de 828 de metri.
Cămilele pot bea până la 30 de galoane de apă în doar 13 minute.
Cel mai mare organ al corpului uman este pielea.
Pământul are aproximativ 4,5 miliarde de ani.
Cea mai mare țară din lume, ca suprafață, este Rusia.
Un fulger poate avea o temperatură de până la 30.000 de grade Celsius, de 5 ori mai fierbinte decât suprafața Soarelui.
Oamenii de știință estimează că există aproximativ 8,7 milioane de specii de pe Pământ, dar mai mult de 80% dintre ele nu au fost încă descoperite și catalogate.
Câteva picături de apă din ocean conțin mai multe molecule de apă decât numărul total al tuturor picăturilor de apă din toate oceanele Pământului.
Cea mai mare cască de vulcan din lume, Mauna Loa din Hawaii, are o înălțime de aproximativ 9.144 de metri măsurată de la bază până în vârf.
Un adult mediu are în jur de 100.000 de fire de păr pe cap.
Cel mai adânc punct de pe Pământ este Fosa Marianelor din Oceanul Pacific, cu o adâncime de aproximativ 11.034 de metri.
Un ou de struț este de aproximativ 20 de ori mai mare decât un ou de găină și poate suporta greutatea unui adult de până la 150 de kilograme.
Cea mai mare planetă din sistemul solar este Jupiter.
În medie, oamenii petrec aproximativ 25 de ani dormind în viața lor.
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului deoarece poate citi și înțelege expresiile faciale umane.
Cei mai mari producători de cafea din lume sunt Brazilia, Vietnam și Columbia.
Cel mai vechi oraș locuit continuu este Damasc, în Siria, cu o istorie care se întinde pe aproximativ 11.000 de ani.
Cea mai rapidă viteză înregistrată vreodată de un om este de 39,35 km/h, realizată de Usain Bolt în 2009.
Păianjenii sunt arahnide, nu insecte, deoarece au opt picioare în loc de șase.
Pământul are aproximativ 1,6 milioane de kilometri de țărm.
Flamingo-urile își obțin culoarea roz de la pigmenții pe care îi găsesc în hrana lor, cum ar fi algele și crustaceele.
Prima fotografie a fost realizată în anul 1826 de către Joseph Nicéphore Niépce.
Cel mai mare animal din lume este balena albastră, care poate ajunge la o lungime de până la 30 de metri și o greutate de până la 200 de tone.
Cea mai lungă râu din lume este Nilul, având o lungime de aproximativ 6.650 de kilometri.
Câinii au capacitatea de a detecta cancerul la oameni prin mirosul respirației acestora.
Fluturele Monarh migrează de-a lungul continentului nord-american, parcurgând uneori până la 4800 de kilometri într-un singur sezon.
Biblia este cea mai vândută carte din istorie, cu peste 5 miliarde de exemplare vândute până în prezent.
Corpul uman conține suficientă fier pentru a fabrica un cui de dimensiune medie.
Cel mai adânc punct de pe Pământ, groapa Challenger din Oceanul Pacific, are o adâncime de aproximativ 10.984 metri.
Elefanții sunt singurele mamifere care nu pot sări.
În timp ce majoritatea oamenilor au o imunitate naturală la strănutul propriu, este aproape imposibil să strănuti fără a închide ochii.
Fiecare floare de cicoare se deschide la aceeași oră în fiecare dimineață și se închide la aceeași oră în fiecare după-amiază.
În timp ce majoritatea oamenilor au câte 12 perechi de nervi cranieni, unele persoane se nasc cu mai multe sau mai puține.
Polaroid a fost numită astfel pentru că tehnologia a fost dezvoltată inițial pentru a servi drept polarizator pentru ecranele LCD.
Primul calculator electronic a fost creat în 1946 și cântărea aproximativ 27 de tone.
Coala doarme în medie 18 ore pe zi.
Broaștele nu pot să înghită niciodată cu ochii deschiși.
Există mai multe specii de bacterii în gura umană decât numărul total de oameni care au trăit vreodată pe Pământ.
Fulgerele pot lovi același loc de mai multe ori; de exemplu, Turnul Eiffel este lovit de fulgere în jur de 10 ori pe an.
Un foton (o particulă de lumină) poate traversa un atom de grosimea unei foi de hârtie.
Cei mai mari dinozauri cunoscuți, precum Argentinosaurus, puteau cântări până la 100 de tone.
Bananele sunt de fapt fructe și erbacee, nu copaci, și cresc într-un grup numit „buclă”.
Cercetările arată că există peste 300 de soiuri diferite de mirosuri de ținut într-un cadru îngropat în pământ de aproximativ 3 ani.
Porcii nu pot transpira, de aceea se răcesc prin bălțire în noroi.
Un adult obișnuit are aproximativ 6 până la 8 litri de sânge în corpul său.
În 1923, explorerul polar norvegian Roald Amundsen a zburat cu un avion deasupra Polului Nord pentru prima dată.
În medie, un trăsnet lovește pământul de aproximativ 100 de ori pe secundă pe întregul glob.:
-
Știință și natură:
-
Pământul și Luna: Luna se îndepărtează de Pământ cu aproximativ 3,8 centimetri în fiecare an.
-
ADN-ul: Dacă întindeți tot ADN-ul din corpul uman, acesta ar ajunge de la Pământ la Soare și înapoi de 600 de ori.
-
-
Istorie și cultură:
-
Great Wall of China: Marele Zid Chinezesc are o lungime de aproximativ 21.196 de kilometri și a fost construit pe parcursul a mai multor secole.
-
Cleopatra: Cleopatra a trăit mai aproape de construirea primului McDonald’s decât de construirea piramidelor din Egipt.
-
-
Tehnologie și inovație:
-
Internetul: Primul mesaj transmis pe Internet a fost “LO” (abrevierea pentru “Login”) în 1969.
-
Google: Numele “Google” provine de la termenul matematic “googol”, care reprezintă 1 urmat de 100 de zerouri.
-
-
Corpul uman:
-
Oasele: Oasele umane sunt suficient de puternice pentru a susține greutatea a 30 de tone.
-
Inima: Inima bate în jur de 100.000 de ori pe zi.
-
-
Curiozități amuzante:
-
Pinguini: Pinguinii au un singur partener pe viață și își oferă pietre ca simbol al afecțiunii.
-
Banane: Bananele sunt, de fapt, fructe și nu ierburi, așa cum s-ar putea crede.
-
-
Literatură și artă:
-
Shakespeare: William Shakespeare a inventat peste 1.700 de cuvinte în limba engleză.
-
Mona Lisa: Mona Lisa nu are gene vizibile în tablou.
-
-
Geografie și spațiu:
-
Marea Moartă: Datorită concentrației ridicate de sare, poți să plutești cu ușurință în Marea Moartă.
-
Voyager 1: Sonda spațială Voyager 1 este la 20 de miliarde de kilometri distanță de Pământ și încă trimite date către noi.
-
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.