Preşedinta Comisiei Europene, germanca Ursula von der Leyen, în vârstă de 65 de ani, a anunţat luni la Berlin, într-o reuniune a Uniunii Creştin Democrate (CDU, centru-dreapta), a cărei membră este şi care o susţine, că va candida la un nou mandat. Această susţinere a CDU este doar prima etapă a unui proces lung.Următorul pas este Congresul Partidului Popular European (PPE), prevăzut în perioada 6-7 martie, la Bucureşti, în cursul căruia preşedinta CE urmează să fie desemnată în mod oficial ”spitzenkandidat” – reprezentanta dreptei europene în alegerile europene din iunie.Aceasta este doar o formalitate, în contextul în care von der Leyen nu are un contracandidat în cadrul PPE.Preşedinta în exerciţiu a Comisiei este ”candidata naturală” la propria succesiune, subliniază surse de la Bruxelles.În cazul în care PPE se clasează pe primul loc în urma alegerilor europene, aşa cum arară sondajele, vor den Leyen are şanse mari să rămână preşedinta Comisiei, în contextul în care Cei 27 se pun de acord asupra unui nume, iar Parlamentul European le validează alegerea printr-un vot.Lucrurile au fost mai simple în 2019 pentru fostul ministru german al Apărării, care a ajuns la ”finish” fără să candideze.Cei 27 i-au eliminat atunci succesiv pe germanul Manfred Weber şi pe olandezul Frans Timmermans – ”spitzenkandidat” ai PPE şi, respectiv, S&D, după care Emmanuel Macron a propus numele protejatei lui Angela Merkel care a fost validat de către omologii acestuia.Această metodă a fost extrem de criticată atunci de către PE, care a avut sentimentul că Cei 27 i-au furat alegerile.De această dată, Ursula von der Leyen este nevoită să se supună regulilor, dar nu până la capăt.Odata ce te-ai dedulcit la miere, greu te dai dus!
VOM AVEA COPII LIPSITI DE ENERGIE
Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, proiectul de lege prin care se interzice vânzarea sau distribuirea gratuită către minori a băuturilor energizante, inclusiv prin automate comerciale. Documentul este susţinut de toate grupurile parlamentare. Deputata USR Diana Stoica.”INSP ne reprezintă numeroase studii. O să vă citesc câteva efecte adverse, precum problemele de somn, stările de anxietate, creşterea tensiunii arteriale, favorizarea diabetului, moarte subită. Pentru a ne asigura că această lege poate să fie implementată, precum şi legile prin care deja e reglementată interdicţia vânzării de tutun sau alcool către minori, să adoptăm şi legea USR prin care dăm dreptul vânzătorilor să-i legitimeze, să se asigure că aceştia nu sunt minori, ca să poată să nu le vândă aceste produse foarte nocive”, a declarat deputata USR, Diana Stoica.Votul decizional asupra proiectului de lege este programat mâine.Nu-i bai! Copiii au oricum prea multa energie!
-TARA, TARA, VREM OSTASI! –PE CINE? –PE TINE!
Ministerul Apărării este în plină campanie de recrutare în vederea ocupării a peste 5000 de posturi de soldaţi profesionişti scoase la concurs. Înscrierile se primesc până la 1 martie, iar oferta şi condiţiile care trebuie îndeplinite se pot obţine fie de la Biroul Informare-Recrutare de pe raza localităţii de domiciliu, fie direct de la unităţile militare pentru care candidaţii optează. Ei vor fi îndrumaţi şi orientaţi pentru ceea ce li se potriveşte mai bine, în funcţie de abilităţi, au aflat colegii de la Radio România Târgu Mureş. La Batalionul 72 din Sighişoara, cei care vor fi admişi se vor specializa în operaţiuni de decontaminare, a explicat Dragoş Şuler, ofiţer de informare şi relaţii publice. Dragoş Şuler: La momentul actual, noi avem locuri de specialişti de apărare CBRM – CBRN înseamnă chimic, biologic, radiologic şi nuclear -, însă informaţiile acestea nu trebuie să-i sperie pe candidaţi, pentru că nu solicităm specialişti din aceştia de laborant sau în domeniul chimic, aşa este denumirea funcţiilor noastre, însă vor lucra cu echipamentele de specialitate, nu trebuie să fie specialişti în domeniu.Deschideti geamurile! Miroase a a razboi!
U.E. ISI RACESTE GURA DE POMANA
Moartea neaşteptată şi şocantă a lui Aleksei Navalnîi este încă un semn al represiunii accelerate şi sistematice din Rusia şi Uniunea Europeană îşi reiterează apelul adresat Moscovei de a elibera imediat şi necondiţionat toţi ceilalţi deţinuţi politici, se menţionează într-o declaraţie a şefului diplomaţiei UE în numele blocului comunitar adoptată luni.”Uniunea Europeană este revoltată de moartea politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, pentru care responsabilitatea finală revine preşedintelui Putin şi autorităţilor ruse. Astăzi, în cadrul Consiliului Afaceri Externe, am transmis cele mai sincere condoleanţe soţiei sale, Iulia Navalnaia, copiilor, familiei, prietenilor şi tuturor celor care au lucrat cu el în beneficiul ţării lor”, a precizat Înaltul reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate în textul citat.El cere Rusiei să permită „o anchetă internaţională independentă şi transparentă cu privire la circumstanţele decesului său brusc” şi dă asigurări că UE „va depune toate eforturile pentru a trage la răspundere conducerea politică a Rusiei şi autorităţile ruse, în strânsă coordonare cu partenerii noştri, şi va impune costuri suplimentare pentru acţiunile lor, inclusiv prin sancţiuni”.Josep Borrell mai afirmă în declaraţie că în întreaga lume oamenii s-au reunit pentru a aduce un omagiu memoriei lui Aleksei Navalnîi. „În Rusia, autorităţile au încercat să împiedice acest lucru într-o serie de locuri şi câteva sute de persoane au fost reţinute. Acestea trebuie eliberate imediat”, a cerut el.O SA RAMANA CU CERUTUL!
ATAT I-AU SANCTIONAT / PANA CAND I-AU IMBUIBAT!
Rusia intră în cel de-al treilea an de război în Ucraina cu o sumă de bani fără precedent în visteria guvernului, susținută de vânzări record de țiței în valoare de 37 de miliarde de dolari către India anul trecut, potrivit unei noi analize, citate de CNN, care concluzionează că o parte din țiței a fost rafinată de India și apoi exportată în Statele Unite sub formă de produse petroliere în valoare de peste 1 miliard de dolari.Acest flux de plăți în beneficiul Moscovei provine din faptul că India și-a mărit achizițiile de țiței rusesc de peste 13 ori față de cantitatea de dinaintea războiului, potrivit analizei realizate de Centrul de Cercetare pentru Energie și Aer Curat (CREA), citată în exclusivitate de CNN. Asta înseamnă că partenerul strategic al SUA, New Delhi, suplinește practic achizițiile de țiței ale cumpărătorilor occidentali, reduse de sancțiunile impuse de invazia Rusiei în Ucraina, se arată în analiză. Uite ca sunt bune si sanctiunile astea la ceva!Putin are acum mai multi bani!
ASISTENTI MEDICALI PE BANDA RULANTA
Percheziții domiciliare în Ilfov și Mureș la această oră, unde anchetatorii au informații că există o adevărată rețea care a fabricat diplome false de asistenți medicali. Opt persoane vor fi aduse la audieri. Este vorba despre școala postliceală Sanitară Eugen Nicoară din Reghin.Potrivit anchetatorilor, aici s-ar fi dezvoltat un mecanism ilegal prin care, în perioada 2019 și până în prezent, 11 cetățeni italieni ar fi primit diplome de absolvire false. Persoanele, deși nu cunosc limba româna și nu ar fi călcat nicio zi pe la cursuri, au obținut astfel diplome care le permit să se angajeze în orice stat al UE.În urma descinderilor de astăzi, vor fi audiate mai multe persoane, inclusiv elevi italieni, liderul grupului, tot un cetățean italian, conducerea și profesori ai scolii, reprezentanți de la Inspectoratul Școlar și Ordinul Asistentelor Mureș.Cazul este asemănător cu cel amplu mediatizat în urmă cu 6 ani, după un reportaj realizat și difuzat de televiziunea publică suedeză, în care se vorbea despre mai multe asistente medicale cu diplome recunoscute de statul român, dar care nu aveau o pregătire reală.O parte dintre aceste persoane au recunoscut ulterior că nu au frecventat cursurile de școlarizare și doar au mers la examenul final. În centrul atenției a fost Şcoala Postliceală ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș, unde, potrivit jurnaliștilor suedezi, mai mulți cetățeni străini ar fi obținut diplome false de asistenți medicali generaliști. În urma scandalului, Miniestul Educației a trimis Corpul de Control la scoala postliceala, să facă verificări. Dar care s-au încheiat fără concluzii.Dupa ce citesti stirea asta,parca ti-e frica sa te mai internezi!
CIUCA SI CIOLACU AU CAZUT LA PACE
Scandalul comasării alegerilor, care a adus coaliția PSD – PNL în pragul ruperii, ar fi fost tranșat într-o convorbire telefonică între liderii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.Convorbirea celor doi președinți ar fi avut loc duminică, în ziua în care era, de fapt, programată, o ședință a coaliției.”Surse liberale spun că nu a existat o discuție despre candidatul comun la prezidențiale, însă au existat discuții despre variantele de comasare.Până duminică, subiectul comasării a fost discutat în interiorul fiecăruia dintre cele două partide politice aflate la guvernare.Apoi, pe fondul continuării divergențelor, a avut loc discuția telefonică între premierul Marcel Ciolacu și președintele Partidului Național Liberal, Național Liberal, Nicolae Ciucă.Duminică trebuia să aibă loc o ședință a coaliției de guvernare, dar care s-a amânat pentru miercuri, săptămâna aceasta.Ciolacu și Ciucă s-ar fi înțeles pe comasarea localelor cu europarlamentarelePotrivit surselor politice, liberalii și social-democrații s-ar fi înțeles asupra comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.O decizie finală și oficializarea acestei măsuri urmează să fie anunțate în ședința coaliției din această săptămână.Aceleași surse vorbesc și despre posibilitatea de a exista liste comune, PNL – PSD, pentru alegerile europarlamentare din acest anSingura certitudine în acest moment este faptul că pe data de 9 iunie avem alegerile europarlamentare, iar în funcție de decizia coaliției de la mijlocul acestei săptămâni este foarte posibil ca pe 9 iunie să mergem la vot și să votăm pentru două tipuri de scrutin: alegerile locale și alegerile europarlamentare.Prin urmare, cu această ocazie am putea primi la secția de vot cinci buletine: pentru europarlamentare, pentru primari, șefi de consilii județene, consilieri locali și consilieri județeni”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Xenia Croitoru.Credeati ca scapam asa usor de ei?Ca au sa se certe si au sa se desparta?N-avem noi norocul asta
RUSIA ALTFEL
1-Ambulanțe false.Traficul este atât de rău încât poate dura până la trei ore parcurgi 40 km,iar pentru a nu nu rămâne blocați in trafic .Există un truc pe care câțiva ruși bogați îl folosesc pentru a conduce mai repede si fără probleme. Angajează / cumpără ambulanțe ,adică mai exact circula cu ambulante false.
2-Zece la sută din veniturile guvernului rus provin din vânzarea de vodcă.
3- Moscova găzduiește mai mulți miliardari decât oriunde în lume.Potrivit Forbes, 71 de miliardari locuiesc în capitala Rusiei.
4-Străzile principale din Moscova au o lățime de șase până la opt benzi și au adesea pasaje subterane pentru a traversa strada.AR TREBUI SA LUAM SI NOI EXEMPLU.
5-Rusia este cea mai mare țară din lume – și este de aproximativ 1,8 ori mai mare decât SUA.
6-Rusia este singurul stat din lume, pe teritoriul căruia există 12 mări.
7-Rusia are granițe cu 15 țări: Azerbaidjan, Belarus, China, Estonia, Finlanda, Georgia, Kazahstan, Coreea de Nord, Letonia, Lituania, Mongolia, Norvegia, Polonia, Ucraina
8-Cel mai adânc lac din lume este lacul Baikal. Rusii se referă la acesta ca „Ochiul Albastru al Siberiei”. Lacul Baikal este cel mai mare rezervor de apă din lume.Acesta are o adâncime estimată la 5387 de picioare.
9-Rusia deține cel mai mare restaurant Mcdonald’s din lume.
10-Rusii nu vor da niciodată mâna cu tine peste o ușă. Se crede că este un rău augur și majoritatea rușilor sunt convinși că acțiunea va duce la o ceartă.
11-În Rusia, exista o tradiție sovietică de a desfășura o muncă voluntară, neplătită, pentru a curăța străzile de gunoi. Prima dată a avut loc în 1920. De atunci, s-a menținut tradiția de a ieși sâmbăta pe străzi si nesilit de nimeni incepi sa aduni mizeria.
12-Cea mai populară băutură este…..Nu este vodka dacă asta ai crezut , este ceaiul și îl beau mai mult de o dată pe zi.
13- Rusi au inventata si un joc mai ciudat sa zic asa ,denumit Helicopter Golf. Da, acest joc este jucat exact cum sună. Trebuie să lovești o minge cu bâta (nu crosa) de golf ,in timp ce vei zbura într-un elicopter.
PUTIN UMOR
Vine aseară în vizită la noi sora mai mică a neveste-mii, aia blondă.
Şi cum stăteau ele aşa la palavre pe canapea, le aud la un moment dat şuşotind:
– Draga mea, zise soră-sa, nu te supăra, dar de ce nu încerci să fii şi tu mai bună cu soţul tău?
– Dar ce, de unde ai scos tu asta că aș fi rea! Ți-a spus el ceva, cumva? sări nevastă-mea, impacientată.
– Nu, n-a zis că eşti rea, însă am dedus eu…
– Cum adică?! se aprinse nevastă-mea de-a binelea.
– Păi, mereu când trece pe lângă mine îmi zice, zâmbind: “Ah, dar bună mai ești… Mult mai bună decât soră-ta!’
La farmacie:
– As vrea vitamine pentru fiul meu, a spus o blonda.
– Vitamina A, B sau C ? a intrebat farmacistul.
– Nu conteaza, raspunse blonda. Inca nu stie sa citeasca.
O tipa merge la un magazin alimentar si intreaba:
– Buna ziua, fiti amabila, aveti paine?
– Da avem, de care doriti?
– Pai aveti mai multe feluri?
– Da, de azi, de ieri si de alaltaieri.
– Bineinteles ca doresc una de azi!
– Reveniti va rog peste 2 zile!
Doi prieteni stau de vorbă. Unul dintre ei vorbește răgușit.
– Ce-ai pățit de ești răgușit?
– Azi noapte, au spart magazinul de lângă mine! Am rămas fără glas Ia cât am strigat: ”Caietul… caietul, luați caietul cu datorii!!”
– Nu pot să înțeleg de ce am fost adus la pol…, pol…, poliție! exclamă un betiv, plin de indignare!
– Pentru băutură îi răspunde ofițerul de serviciu.
– Păi de ce nu zici așa. Adu-mi un coniac te rog.
Un om vine acasă rupt de beat.
Soția:
– N-am cuvinte!
Soțul:
– Mulțumesc lui Dumnezeu
La o fabrică s-a întâmplat un accident, în urma căruia jumătate din satul apropiat, a fost inundat.
– Au parvenit multe plângeri?
– Foarte multe, dar nu plângeri, ci scrisori de mulțumire.
– Cum așa???
– Păi, fabrica era de produse alcoolice.
Chelner, adu-mi băutura aia care începe cu ș!
– Care e aceea, domnule?
– Șaișpe beri.
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptăCiteşte mai mult
Politica de Confidențialitate & Cookie
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.