Investiția care nu mai are nevoie de prezentare – când un om de afaceri pune mâna pe Oțelu Roșu și „îngheață” iarna, dar nu și speranțele
Într-un județ unde reindustrializarea pare să fie mai degrabă un vis decât o realitate palpabilă, Dorinel Umbrărescu, omul care poate ridica o afacere dintr-o zonă înghețată fără să se abată prea mult de la corectitudinea termenilor, face o mișcare „strategică” demnă de toată lauda. La Oțelu Roșu, combinatul – pe cale să revină în grațiile economiei – a primit o lovitură de eficiență, nu de la stat, ci de la un antreprenor care știe ce face.
A plătit 3 milioane de lei, mai exact o datorie către primăria orașului de pe Valea Bistrei, lucru care, evident, ar trebui să ne facă pe toți să sărbătorim – dar nu prea tare, că e iarnă și frig, iar sărbătorile mari au trecut. Însă ce face oare Umbrărescu în această „perioadă rece”? Se apucă de lucrări de amenajare care par să nu cunoască anotimpuri. Muncitorii s-au apucat de treabă cu tot elanul, ca și cum iarna nu ar fi o opțiune, iar „frigiderele” județului ar trebui să fie mult mai încălzite în viitorul apropiat.
Desigur, nu putea să lipsească un mic detaliu ironico-amuzant din peisajul județean. La fel ca anul trecut, unii „voci” au dorit să transforme investiția într-o „escrocherie” tipic PSD-ista. Acum, aceleași voci nu mai au curajul să se exprime prea răspicat, poate pentru că… calculele pentru „foto-opuri” nu mai ies la fel de bine. Dar nu-i nimic! Va veni ziua „recompensei” politice, și se pare că, în curând, un alt „PSD” de la primăria locală va putea „beneficia” de acel „sprijin” călduros.
Dar să lăsăm glumele la o parte. Această investiție nu este doar un exemplu de eficiență economică, ci și un „test” pentru viitorul județului. Să vedem cele două mari plusuri pe care le aduce această mișcare:
1.Locuri de muncă: Este aproape amuzant cum unora le este greu să înțeleagă că locurile de muncă sunt „buget” pe termen lung. Cei din Oțelu Roșu vor simți acest „motor” al dezvoltării la prima oportunitate, în timp ce administrativul va începe să adune fonduri. Că vorbim de un oraș care până mai ieri abia respira, acum va fi pe cale să aibă propria „furtună de motoare” pentru dezvoltare.
2. Un exemplu pentru alți investitori: Da, reindustrializarea județului ar putea fi „contaminată” de exemplul pozitiv oferit de acest proiect. Nu mai vorbim de ipoteze sau speranțe, ci de „evidențe” pentru viitor. Oricum, pentru cei care nu s-au convins încă, e bine să știe că oricine se va avânta în zona industrială va avea exemplul concret al succesului la îndemână. E ca un fel de „mângâiere economică”, dar dincolo de glume.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.