M.A.I. VREA SA CADORISEASCA INFRACTORII CU BRATARI!
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune modificarea legislației pentru a permite monitorizarea cu brățări electronice a persoanelor aflate sub control judiciar și arest la domiciliu. Astfel, conducerea MAI a anunțat marți că a inițiat modificarea și completarea, prin Ordonanță de urgență a Guvernului, a Legii nr.146 din anul 2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale.
De asemenea, în același scop, conducerea MAI a dispus elaborarea unui proiect de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.1025 din anul 2022 pentru stabilirea aspectelor tehnice și organizatorice privind funcționarea în sistem-pilot, precum și a celor privind operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică.
„Modificările legislative au ca obiectiv creșterea gradului de siguranță publică și eficientizarea modului de supraveghere a executării măsurilor dispuse de organele judiciare, un deziderat asumat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al ministerului.MAI propune devansarea datei de extindere la nivel național a proiectului de monitorizare electronică pentru ordinele de protecție și ordinele de protecție provizorii„În plus, va fi devansată aplicarea sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu de la 1 ianuarie 2026 la 1 octombrie 2024. De asemenea, începând cu intrarea în vigoare a ordonanței de urgență și până la data de 1 octombrie 2024, va fi testată folosirea sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu în mun. București și în județele în care este implementat deja SIME. Testarea se va face folosind infrastructura și dispozitivele deja existente”, arată MAI.Conform comunicatului, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică acoperă la acest moment situațiile de violență domestică în care a fost dispusă emiterea unui ordin de protecție sau a unui ordin de protecție provizoriu față de agresor și a fost conceput pentru a fi implementat în trei etape:
a) prima etapă – în perioada 2022 – 2023 – la nivelul municipiului București și a județelor Iași, Mureș și Vrancea;
b) a doua etapă – în anul 2024 – la nivelul unităților administrativ-teritoriale prevăzute la lit. a) și la nivelul județelor Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vâlcea;
c) a treia etapă – la nivelul unităților administrativ-teritoriale prevăzute la lit. a) și b) și la nivelul județelor Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea, cu termen inițial anul 2025.Vurand, infractorii vor purta si cercei de monitorizare!
VACCINUL PFIZER ARE CEL MAI NEDORIT EFECT SECUNDAR!
Un tânăr pacient a murit din cauza unui stop cardiac după ce a primit terapia genetică experimentală a Pfizer, testată în cadrul unui studiu aflat în stadiu intermediar pentru o afecțiune care distruge mușchii, numită distrofie musculară Duchenne (DMD), potrivit mediafax.
„Un eveniment advers fatal grav a fost raportat ca fiind un stop cardiac pentru un participant la studiul de fază 2 Daylight”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters. Studiul testează băieți cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani cu DMD, o afecțiune genetică de pierdere a mușchilor în care majoritatea pacienților nu au distrofină, o proteină esențială care menține mușchii intacți. Tulburarea afectează aproximativ unul din 3.500 de băieți în lume. Pacientul a primit terapia genetică experimentală la începutul anului 2023, conform unei declarații atribuită echipei de terapie genetică DMD a producătorului de medicamente și postată de un grup de susținere non-profit.Pfizer nu a răspuns la solicitarea Reuters care a cerut confirmarea declarației atribuite companiei. Toți participanții vor fi urmăriți în cadrul studiului, timp de cinci ani după tratamentul cu terapia genică, inițiat în august 2022 și estimat a se termina la începutul anului 2029.Compania a declarat că, împreună cu comitetul extern independent de monitorizare a datelor, este în curs de revizuire a datelor pentru a înțelege cauza potențială.Iata ca tot ce se zvonea si se vorbea pe la colturi nu-i chiar atat de rupt de realitate!
UNDE FUGIM DE PE PAMANT?
Cercetatorii au descoperit miercuri o noua planeta, pe care au numit-o “super-Pamant” datorita dimensiunilor sale semnificativ mai mari decat ale Pamantului nostru, dar mai mici decat cele ale lui Neptun. Plutind periculos de aproape de o stea mai putin stralucitoare si mai mica decat Soarele nostru, aceasta planeta completeaza rapid o orbita in doar 18 ore.Observatiile in infrarosu realizate cu ajutorul a doua instrumente la bordul telescopului spatial James Webb au indicat prezenta unei atmosfere substantiale, chiar daca neprimitor, probabil alimentata in mod constant de gazele eliberate dintr-un vast ocean de magma.Potrivit cercetatorului in planetologie Renyu Hu, care este autorul principal al studiului publicat in revista Nature, este posibil ca atmosfera sa contina dioxid de carbon sau monoxid de carbon, dar pot exista si alte gaze precum aburi de apa si dioxid de sulf. Din pacate, observatiile actuale nu pot determina cu exactitate compozitia atmosferei.Cu toate acestea, cercetarile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb nu au oferit claritate privind grosimea atmosferei. Renyu Hu a sugerat ca aceasta s-ar putea sa fie la fel de groasa ca atmosfera Pamantului sau chiar mai densa decat cea a lui Venus, care are cea mai densa si toxica atmosfera din sistemul nostru solar.Exoplaneta cunoscuta sub numele de 55 Cancri e sau Janssen, are o masa de aproximativ 8,8 ori mai mare decat Pamantul si un diametru de doua ori mai mare. Se afla la o distanta de 25 de ori mai mica decat Mercur fata de Soare si, ca rezultat, are temperatura suprafetei sale de aproximativ 1.725 grade Celsius. Este fascinant sa studiem aceste lumi noi si diferite de a noastra in spatiul cosmic vast.Deocamdata e prematur sa visam la vacante petrecute acolo!
ALINA GORGHIU A CALCAT STRAMB
Alina Gorghiu a comis o gafă de limba română fix când vorbea încântată despre … limba română.Invitată miercuri seară la Europa FM, Gorghiu a fost întrebată cum este corect să se vorbească despre ea: ministra sau ministrul Justiţiei?Iar Alina Gorghiu a răspuns fericită, cu o fractură de limbă:“Mă bucur că puneţi întrebarea aceasta pentru că, de câte ori scriu pe Facebook ministra cutare, a Educaţiei, de exemplu, a fost în judeţul Argeş, primesc comentarii în care lumea mă admonestează că nu am scris corect. Sigur, avem şi varianta de feminin acum în dicţionarul ORTOPEDIC şi ortografic al limbii române. E îmbucurător că măcar din perspectiva asta egalitatea de şanse funcţionează, că altfel suntem probabil pe ultimul loc în clasamente, la egalitatea de gen şi la egalitatea de şanse”.Evident că „ortopedic” se referă la ortopedie, care este ramura medicinei care se ocupă cu studiul și tratamentul bolilor de oase şi articulaţii. Iar Alina Gorghiu se gândea, de fapt, la dicţionarul „ortoepic”, care conţine regulile care privesc pronunțarea corectă a cuvintelor dintr-o limbă.Vai, Alinuto! Asa ceva?
IOHANNIS: CA SA-I FIE LUI ZELENSKI BINE/ DAU SI HAINA DE PE MINE!
Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încurajat statele care deţin sisteme antiaeriene Patriot să doneze din ele Ucrainei, care aşteaptă mai multe arme pentru apărarea antiaeriană în faţa Rusiei.„Există ţări care au (baterii) Patriot, iar ceea ce facem noi este să continuăm să mobilizăm aceste ţări”, a spus Austin la o audiere în Camera Reprezentanţilor.„Eu însumi am discutat cu liderii mai multor ţări, chiar aici, în ultimele două săptămâni, pentru a-i încuraja să furnizeze mai multe echipamente”, a continuat el, fără a preciza care sunt aceste ţări.Germania a anunţat mai devreme luna aceasta că va furniza Kievului încă o baterie Patriot, a treia de acest fel pe care o oferă Ucrainei de când a început războiul cu Rusia. Celelalte state membre ale UE care au în dotare astfel de sisteme sunt Grecia, Olanda, Polonia, România, Spania şi Suedia.Oficiali din ţările ce au în dotare astfel de sisteme afirmă că este dificil să le furnizeze Ucrainei, întrucât ele sunt parte integrantă a sistemelor naţionale de apărare antiaeriană.„Nu avem suficiente (sisteme) Patriot pentru a le putea oferi în acest moment”, a explicat premierul polonez Donald Tusk. „Nimeni nu se aşteaptă la acest lucru de la Polonia, ca stat din prima linie (…), toţi înţeleg că trebuie să ne protejăm propriul nostru spaţiu aerian, inclusiv în incidentele legate de rachetele ruseşti”, a argumentat el.D ca ne ataca cineva, vorba zicalei: Da-ti, popo, pintenii si bate iapa cu calcaiele!
PUTIN UMOR
Frizerul il intreaba pe client:
– Cum sa va tund ca sa fiti multumit?
– Gratis.
Stefan cel Mare statea si se uita la TV. Vine slujitorul sau Vasile si ii spune:
– Maria Ta! Maria Ta! Vin turcii!
– Cat sunt de mari?
– Apai sunt mici! Se vad in zare cam de-o schioapa!
– Lasa Vasile ca avem timp!
Vasile pleaca. Dupa un timp vine iarasi:
– Maria Ta! Maria Ta! Vin turcii!
– Cat sunt de mari?
– Au crescut copacel Maria Ta!
– Lasa, Vasile, ca avem timp!
Vasile pleaca. Dupa un timp vine tipand:
– Maria Ta! Maria Ta! Vin turcii!
– Cat sunt de mari?
– Cat mine, cat Maria Ta!…
– Atunci ia tunul si-i bubuie!
– Nu pot, Maria Ta, ca-i stiu de cand erau mici!
Un renumit profesor universitar ține niște cursuri de economie și banking in Germania.
Un student intreabă:
– Ce credeți că trebuie să fac pentru a fi un bancher de succes?
– Nu știu ce trebuie să faci, insă pot să-ți spun ce nu trebuie să faci.
Urmărește aceste trei reguli:
– Prima: nu imprumuta bani celor care nu au deloc;
– A doua: nu imprumuta bani celor care au cu adevărat nevoie de ei;
– A treia: nu imprumuta proprii tăi bani.
Clasa de maghiară, la ora de limba romană.
– Gyury, spune te rog, o propoziție!
– Dumenecă me duc la pedure.
– Gyury dragă, dar nu e bine!
– Bine, atunci nu me duc!
– Gheorghe unde pleci?
– La cârciuma! De ce?
– Atunci bate-mă acu’, poate când te întorci tu, eu dorm.
Un extraterestru și un tip musculos în autobuz:
– Piu piu! și îl impinge pe tip cu degetul.
– Băi, termină că te bat!
– Piu piu! și din nou îl împinge.
– Termină, că-ți tai organu!
– Dar eu n-am…
– Păi…și tu cum faci amor?
– Piu piu!…
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptăCiteşte mai mult
Politica de Confidențialitate & Cookie
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.