Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă, susține premierul Marcel Ciolacu, după publicarea, joi, de către INS a datelor care arată o scădere a ratei inflației în luna martie.
Premierul Marcel Ciolacu arată, joi, într-o postare pe Facebook, că rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie, conform datelor INS, că PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei, tot conform datelor INS, și că numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022, potrivit cifrelor Eurostat. „Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă soluția pentru reducerea decalajelor în zonele mai puțin dezvoltate”, susține Ciolacu. El amintește și un alt obiectiv ale guvernării, creșterea puterii de cumpărare a românilor.„În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse. Am atacat creșterea nesimțită a prețurilor prin plafonarea prețului la utilități și a marjei comerciale la alimentele de bază și, în același timp, am venit cu măsuri active de creștere a veniturilor salariaților (prin creșterea salariului minim) și a pensionarilor (prin creșterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilități și pentru alimente)”, mai arată șeful Guvernului. Conform INS, rata anuală a inflaţiei în România a scăzut, în luna martie a acestui an, la 6,6%. În februarie era 7,23%. Inflația din România rămâne însă cea mai ridicată din UE.Firesc! Tot tiganu’ isi lauda ciocanul!
TRUMP II DA PAS LUI ZELENSKI!
Candidatul la președinția SUA, Donald Trump, spune că este nepotrivit ca el să viziteze Ucraina, deoarece nu deține un mandat, a informat Reuters pe 10 aprilie, citând echipa de campanie a fostului președinte.Președintele Volodymyr Zelensky a declarat, într-un interviu pentru Bild, pe 9 aprilie, că l-a invitat pe Trump să vină în Ucraina, atât public, cât și non-public, pentru a vedea situația din țară cu proprii lui ochi.Canalul de știri american Newsmax a raportat că Trump a respins anterior invitația lui Zelensky din cauza „un conflict de interese”.Potrivit Reuters, campania lui Trump a spus că nu a existat „o informare oficială” din partea președintelui Ucrainei.„Președintele Trump a spus public că nu ar fi potrivit să meargă în Ucraina chiar acum, deoarece nu este comandant șef”, se arată în e-mailul campaniei.
În ciuda respingerii lui Trump de a vizita Ucraina, candidații la președinția SUA călătoresc adesea în străinătate în timpul campaniilor lor pentru a stabili și a îmbunătăți legăturile internaționale.Fostul vicepreședinte Mike Pence și fostul guvernator al New Jersey Chris Christie au venit în Ucraina în timpul campaniei pentru nominalizarea republicană. Trump a vizitat Mexicul în 2016, în timpul primei sale curse prezidențiale pentru a-l întâlni pe președintele de atunci Enrique Pena Nieto.Fostul președinte american a declarat mai devreme în mai că nu s-ar angaja să ofere Ucrainei asistență pentru apărare dacă va câștiga alegerile din 2024. De asemenea, el a menționat în repetate rânduri că războiul nu s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost încă la putere și a susținut că „ar putea pune capăt războiului în 24 de ore”.Washington Post a raportat că fostul președinte al SUA a spus în privat că ar putea pune capătrăzboiului Rusiei făcând presiuni asupra Ucrainei să cedeze Crimeea și Donbasul Moscovei. Consilierul lui Trump, Jason Miller, a negat ulterior aceste afirmații.Ar mai fi o solutie! Sa mearga Zelenski in America! Acum , cat mai e comandant sef! Dar sa se grabeasca!
CALE LIBERA PENTRU IMIGRANTI
Parlamentul European a adoptat zece acte legislative pentru a reforma politica de migrație și azil a Uniunii. Astfel, toate stalele UE vor împărți povara migranților, iar dacă un stat este într-o situație de criză are dreptul de a cere ajutor financiar sau relocarea migranților care au sosit în țara respectivă. Toate țările UE, inclusiv România, vor fi nevoite să asigure condiții de cazare, sprijin umanitar, acces la servicii medicale și integrarea în câmpul muncii a migranților.Solidaritate și responsabilitate.Pentru a ajuta țările Uniunii aflate sub presiunea fluxurilor de migranți, restul statelor vor putea să contribuie prin transferul de solicitanți de azil sau beneficiari de protecție internațională pe teritoriul lor, prin contribuții financiare sau prin sprijin operațional și tehnic. Vor fi actualizate și criteriile potrivit cărora se stabilește statul membru responsabil de examinarea cererilor de protecție internațională (așa-numitul „Regulament Dublin”).Nu e departe ziua in care romanii vor deveni minoritari in Romania!
PNL-UN PARTID DE NOBILI SCAPATATI
Rareş Bogdan a declarat că PNL este un partid cu blazon, un partid istoric, care este obligat să aibă candidat la alegerile prezidenţiale.Iată ce a spus acesta: „Eu nu pot să oblig pe nimeni. Partidul poate să facă o propunere, nu putem să îl obligăm (pe liderul formaţiunii – n.r.), în schimb preşedintele va ţine cont, aşa cum vă spunea, de opţiunea partidului”Întrebat dacă PNL ar putea să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale şi să îl susţină pe Marcel Ciolacu, Rareş Bogdan a răspuns: „Pot să vă spun un singur lucru – PNL este un partid cu blazon, este un partid istoric, care este obligat să aibă candidat la prezidenţiale”.„Toate scenariile le vom discuta după data de 10 iunie când vom vedea rezultatele alegerilor europarlamentare şi locale. Vă asigur că la locale, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al raţionalităţii românilor, vom avea peste 90% din comunele şi din oraşele României, din partea PNL sau PSD, respectiv peste 95% din consiliile judeţene aparţinând PNL sau PSD”, a adăugat Rareş Bogdan. Obrazul subtire cu obraz gros se tine!
IN SPITALELE ROMANESTI INTRI CU O BOALA SI MORI DE ALTA!
Un asistent medical de la Spitalul Sf. Pantelimon din București a reclamat decesul suspect a aproape 20 de pacienți, într-o perioadă scurtă de timp, după ce le-ar fi fost administrate doze neconforme de tratament. Ministrul Alexandru Rafila a trimis joi Corpul de Control pentru investigații.Actualizare – Asistentele de la ATI au revenit și au transmis pe canale neoficiale, că numărul deceselor ar fi de 17, deși chiar ministrul Sănătății a confirmat că numărul lor este de 20. Ministerul Sănătății a fost sesizat de directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon.Joi, directorul spitalului, Bogdan Socea, a fost informat în scris de directorul de îngrijiri privind existența unor informații provenite de la un asistent medical, a cărui identitate este protejată, că în perioada 4-7 aprilie, la secția de Terapie Intensivă au murit 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament.La rândul său, conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate.Fiind vorba de o activitate profesională medicală s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din Municipiul București, iar concluziile, dacă se impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat remis presei joi.Într-o intervenție telefonică la Digi24, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că 20 de pacienții au murit în intervalul 7 – 10 aprilie, în secția ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon.El s-a arătat, însă, sceptic privind acuzațiile aduse de o asistentă al cărei nume nu este dat și care pune sub semnul întrebării administrarea tratamentului de medici.„Am îndoieli în ceea ce privește situația. Vorbim de un asistent medical care spune că medicii n-au administrat tratamentul corect. Dacă este vorba de o culpă medicală gravă, va exista o implicare din partea Colegiului. Acum este o sesizare scrisă, de la o asistentă care nu este nominalizată. Este un număr neobișnuit de mare, trebuie să vedem care au fost cauzele. Nu vreau să ajungem în situația în care o reclamație neasumată, fără nume, constituie un element de acuzare pentru medici”, a declarat acesta.Concluzia?Daca ai zile de la Dumnezeu ,scapi!
PUTIN UMOR
Berbecii sunt destul de neîndemânatici, „calitate” amplificată de lipsa lor de răbdare.
– De câți Berbeci este nevoie pentru a schimba un bec?
– De unul singur, dar vei avea nevoie de multe becuri.
Bancuri cu zodii: Taur
Taurii sunt leneșii zodiacului, comoditatea lor fiind emblematică.
– Ce vrem?
– Un leac pentru lene!
– Când îl vrem?
– Mai încolo!
Bancuri cu zodii: Gemeni
Gemenii sunt isteți, guralivi și pot da replici usturătoare, adesea neplăcute pentru cei din jur.
Un student Gemeni merge la cantină, dar singurul loc liber era lângă un profesor foarte sever. Geamănul se așază acolo, iar profesorul îi spune:
– Porcul nu-i este prieten porumbelului.
– Ok, atunci eu am zburat, răspunde studentul.
Bancuri cu zodii: Rac
Sensibilitatea Racului este deja cunoscută: e nedespărțit de mama sa.
– De câți Raci este nevoie pentru a schimba un bec?
– De unul singur, dar va trebui sa fie însoțit de mama lui.
Bancuri cu zodii: Leu
Nu există semn mai vanitos și mai mândru decât Leul.
Un Leu stă cu doi prieteni la masă, toți puțin cam amețiți de la băutură.
Leul: Tăceți amândoi, că n-am trimis pe nimeni!
Bancuri cu zodii: Fecioară
Critice și pragmatice, Fecioarele pot fi realmente obsedate de curățenie și nu suportă ca cei din jur să le strice munca.
O Fecioară termină de făcut curat în casă după câteva ore de muncă, când cei doi copii ai ei se apucă să se hârjonească și să facă dezordine.
Fecioara: Dacă aveți de gând să vă omorâți, vă rog să o faceți afară. Abia ce am terminat curățenia.
Bancuri cu zodii: Balanță
Balanțele au tendința de a fi persoane indecise cărora le este destul de greu să se hotărască chiar și asupra celui mai mărunt lucru.
Soțul și soția Balanță stăteau la cafea dimineață.
Soțul: De ce ești supărată, dragă?
Balanța: Sunt foarte jignită de faptul că acest ziar a îndrăznit să spună că Balanțele sunt indecise. Nu suport generalizările!
Sotul: Și ce ai de gând să faci?
Balanța: Crede-mă când îți spun, sunt șanse de 50% să dau iîn judecată ziarul acesta!
Bancuri cu zodii: Scorpion
Scorpionii sunt persoane loiale și emotive, însă atunci când cineva îi supără, prima tendință este să se răzbune.
Soțul este pe patul de moarte și își cheamă nevasta Scorpion să își împărtășească ultimele gânduri.
– Draga mea, pentru că mor și vreau să plec împăcat, trebuie să îți spun adevărul: te-am înșelat.
– Știu, dragule, că doar de aceea te-am otrăvit.
Bancuri cu zodii: Săgetator
Nativii sunt aerieniș si adesea neîndemânatici iar atenția le este mereu distrasă de altceva.
– De câți Săgetători este nevoie pentru a schimba un bec?
– De unul singur și de o Fecioara ca să curețe cioburile.
Bancuri cu zodii: Capricorn
Capricornul este veșnic preocupat de carieră și adesea se spune despre nativul acestei zodii că dă dovadă de avariție, o trăsătură deja emblematică pentru acest semn astrologic.
Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii.AcceptăCiteşte mai mult
Politica de Confidențialitate & Cookie
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.