UDMR NU UITA SI NU IARTA!
Liderul deputaţilor UDMR Csoma Botond a declarat, miercuri pentru News.ro, că la votul de învestire pentru Guvernul Ciolacu în plenul reunit de joi al Camerei şi Senatului opţiunea parlamentarilor Uniunii va fi „prezent nu votez”. De asemenea, liderul Uniunii Kelemen Hunor a explicat că Marcel Ciolacu ar fi fost dispus să cedeze portofoliile Energie şi Mediu către UDMR, însă Nicolae Ciucă a spus că nu renunţă la Ministerul Mediului. Întrebat de News.ro cum va proceda UDMR la votul de învestire al noului Executiv, în plenul reunit de joi al Parlamentului, Csoma Botond a răspuns: „Prezent nu votez va fi opţiunea noastră”.Audierea candidaţilor propuşi pentru a ocupa funcţiile de miniştri în Cabinetul Ciolacu a început miercuri, de la ora 10.00, iar votul de învestitură va avea loc în cursul zilei de joi. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va începe joi, de la ora 12.00.Si mai cu efect ar fi daca ar interpreta Imnul Tinutului Secuiesc!
BIDEN STIA PLANUL UCRAINENILOR DE DINAMITARE
Serviciile de informaţii militare olandeze au avertizat CIA anul trecut cu privire la un presupus plan ucrainean de a arunca în aer conductele Nord Stream cu trei luni înainte ca acestea să fie lovite, a relatat, marţi, postul public de televiziune olandez NOS, fără a preciza sursa, scrie CNN. Raportul s-a bazat pe o investigaţie comună a NOS şi a publicaţiilor germane Die Zeit si ARD.Statele Unite au primit anul trecut informaţii de la un aliat european potrivit cărora armata ucraineană plănuia un atac asupra conductelor de gaze naturale Nord Stream, a relatat săptămâna trecută CNN, pe baza informaţiilor furnizate de trei oficiali americani.Dar degeaba l-au informat pe Biden, ca ala a uitat tot in urmatoarele minute!
PE CIOLACU NU-L DOARE GURA SA PROMITA!
Stoparea creşterii preţurilor, refacerea puterii de cumpărare. Patriotism economic. Câştigul salarial va ajunge la 1.000 de euro. Pensiile vor creşte”, promite Marcel Ciolacu, premier desemnat. Executivul Ciolacu şi-a înşirat promisiunile într-un document cu 233 de pagini.„Angajaţii vor câştiga nu mai puţin de 500 de euro lunar, de la 360 de euro în prezent. Iar salariul mediu net va creşte la 1.000 de euro. În plus, românii vor rămâne cu mai mulți bani din salariu după plata impozitelor. Asta pentru că taxarea pe muncă va scădea, iar introducerea de noi dări la stat este exclusă de noul Guvern”, transmite Florentina Lazăr, reporter Observator.„Nu se pune problema introducerii unor noi taxe şi impozite, ca să eliminăm aceste întrebări”, a declarat Marcel Boloş, ministrul propus al Finanţelor. Întrebat dacă avem fonduri pentru a suporta toate majorările, Marius Budăi, ministrul propus al Muncii, răspunde: „Chiar dacă nu sunt, trebuie găsite”.Dar, cum bine zicea un batran:de promisiuni mi-e podul plin!
MONICA BARLADEANU SE VA PUTEA VACCINA GRATIS?
„Dragilor, ştiu că circulă o ştire cu informaţii eronate vis-a-vis de relaţia mea personală şi, ca să nu vă faceţi gânduri sau să vă puneţi întrebări, îmi doresc să aflaţi adevărul direct de la mine: partenerul meu de viaţă e un bărbat „absolut necăsătorit”, liber de orice obligaţie. Nu e o relaţie ascunsă, doar că am acest principiu de care mă ţin, să nu vorbesc public despre viaţa mea personală. Vă îmbrăţişez tare”, a declarat Monica Bîrlădeanu despre relația cu Valeriu Gheorghiță, într-o postare pe Instagram. Contactat de VIVA!, PR-ul actriței, Aprilia Ivanov, a făcut câteva declarații pe această temă.”Da, este adevărată relația, doar că el, la momentul acesta, nu mai este căsătorit. Informația eronată este aceea că el ar mai fi căsătorit, pentru că s-a spus povestea că el ar fi căsătorit, ceea ce nu este așa.” a precizat PR-ul Monicăi Bârlădeanu.În prezent manager al Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, al SRI, Valeriu Gheorghiță a devenit cunoscut după ce a fost preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) și raporta zilnic numărul de vaccinați.Acum, o poate numara si pe MB!
FAINA DE GREIERI SE VA SCUMPI
Noul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, vrea sa interzica vanzarea, in magazinele din Romania, a fainii de greieri si a carnii sintetice. Pesedistul Florin Barbu a primit, astazi, aviz favorabil pentru a ocupa functia de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si il va inlocui pe Petre Daea.La audierile din comisiile de specialitate, Florin Barbu a vorbit despre proiectele pe care urmeaza sa le demareze. Astfel, noul ministru al Agriculturii vrea sa interzica faina de greieri in magazinele din Romania, dar si comercializarea carnii sintetice.„Carnea sintetica, realizata in laborator, prin legea pe care am depus-o ieri in Parlament, este interzisa in magazinele din Romania”, a spus Florin Barbu.De asemenea, noul ministru a anuntat ca va solicita Comisiei Europene prelungirea restrictiilor pentru importurile de cereale din Ucraina pana la finele anului, dar si introducerea de noi produse pe aceasta lista, potrivit Agerpres.„Interdictia este pana pe la data 15 septembrie. Voi avea o discutie cu colegii mei din celelalte state si vom solicita prelungirea pana pe 31 decembrie. In calitate de ministru, voi incerca, pe langa produsele despre care vorbim aici, rapita, grau, porumb, floarea soarelui, sa introduc si alte produse, pana la 10 produse”, a afirmat Florin Barbu.Acesta a transmis in timpul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului ca mierea si carnea ar putea fi incluse pe lista interdictiilor la import, dar si „alte prioritati ale Romaniei, astfel incat fermierii romani sa poata sa isi comercializeze produsele pe care le produc in Romania”.Asa ca faceti-va rezerve de faina de greieri, ca daca va fi interzisa, devine marfa de contrabanda si ii creste pretul!
OBICEIURI BIZARE PE MAPAMOND
-
Baciul: Un obicei al comunității Dukha din Mongolia, în care bărbații își arată prietenia și solidaritatea prin împărțirea laptelui de iac.
-
La Tomatina: În Buñol, Spania, o dată pe an, oamenii se adună și se aruncă cu roșii în cadrul unei festivaluri cunoscute sub numele de La Tomatina.
-
Așteptarea noii zile: În Insulele Feroe, oamenii își petrec Anul Nou așteptând sosirea zorilor pe vârful muntelui.
-
El Colacho: Un festival spaniol în care bărbații se deghizează în diavoli și sar peste bebeluși așezați pe perne în scopul de a-i proteja de rele.
-
Snorkeling în Reykjanes: Oamenii din Islanda au obiceiul de a merge snorkeling într-o fisură între plăcile tectonice Eurasia și America de Nord.
-
Mersul pe jar: O practică religioasă din India, în care credincioșii merg pe jar încins fără a suferi arsuri.
-
Día de los Muertos: O sărbătoare în Mexic în care oamenii onorează și comemorează morții prin construirea de ofrande și petreceri festive în cimitire.
-
Ferma de melci: În Franța, oamenii au obiceiul de a crește melci în grădini pentru consum personal sau comercial.
-
Makan Cacing: Un obicei din Malaysia, în care oamenii mănâncă viermi de bambus prăjiți sau fierți.
-
Thaipusam: Un festival hindus în Malaezia, în care credincioșii își înfig ace și cârlige în piele în semn de penitență.
-
Festivalul omeletelor uriașe: În Japonia, oamenii participă la un festival în care se prepară omelete uriașe pentru a hrăni mulțimea.
-
Funeralii în suspensie: În rândul tribului Toraja din Indonezia, defuncții sunt ținuți în case timp de luni sau chiar ani înainte de a fi îngropați.
-
Yanshui Beehive Fireworks Festival: În Taiwan, oamenii se adună pentru a participa la un festival în care sunt lansate mii de artificii într-un mod spectaculos.
-
Semana Santa: O săptămână sfântă în Spania, în care se desfășoară procesiuni religioase spectaculoase în care oamenii poartă robe și măști.
-
Poya: O sărbătoare lunară din Sri Lanka în care se interzice vânzarea de alcool și carne.
-
Atingerea nasului: În Insulele Vanuatu, oamenii își salută reciproc prin atingerea nasului, într-un gest de respect și prietenie.
-
Carne de cangur: În Australia, consumul de carne de cangur este un obicei comun și nu este considerat neobișnuit.
-
Vizite la cimitir: În Madagascar, oamenii participă la un ritual numit Famadihana, în care deshumază rămășițele celor decedați, le înfășoară în țesături noi și dansează cu ele în jurul cimitirului.
-
Plaja în costum de baie: În Japonia, există plaje speciale în care oamenii pot merge la plajă îmbrăcați în costume de baie, deși înotul nu este permis.
-
Dormit în restaurant: În Hong Kong, este obișnuit ca oamenii să doarmă în restaurante pentru a economisi timp și bani.
-
Baie în bere: În Cehia, există spa-uri în care oamenii se pot relaxa și se pot bucura de băi în bere.
-
Înmormântare cu clovn: În Noua Zeelandă, unii oameni își doresc să aibă un clovn la propriile lor funeralii pentru a aduce o notă de veselie și a onora personalitatea decedatului.
-
Povestirea viselor: În unele culturi indigene din America de Nord, oamenii își împărtășesc visele cu ceilalți membri ai comunității și le consideră mesaje importante și ghidare spirituală.
-
Mâncatul cu mâna dreaptă: În multe țări din Orientul Mijlociu și Asia de Sud, mâncatul cu mâna dreaptă este considerat normal, în timp ce folosirea mâinii stângi este privită ca necivilizată.
-
Lupta cu noroi: În Coreea de Sud, se desfășoară un festival numit Boryeong Mud Festival, în care oamenii se înfruntă în lupte cu noroi și se bucură de băi în noroi pentru beneficiile pentru piele.
-
Plimbarea călușarilor: În România, trupa de călușari efectuează dansuri și spectacole tradiționale, în timp ce oamenii cred că energia și forța lor pot alunga spiritele rele și aduce noroc.
-
Vânătoare cu vulturii: În Mongolia, nomazii practică vânătoarea cu vulturii, folosindu-i ca parteneri în capturarea prăzii.
-
Mananca rata vie: În Vietnam, unele persoane consumă rățele vii, considerând că acest obicei aduce noroc și sănătate.
-
Plimbare pe cărbuni încinși: În India, în timpul festivalului Thimithi, credincioșii trec prin foc pe cărbuni!
-
Inelele de gât: Triburile Karen din Thailanda și Myanmar practică obiceiul de a purta inele de metal în jurul gâtului pentru a crea iluzia unui gât lung.
-
Atingerea statuilor: În Templele Kannon din Japonia, oamenii ating statuile lui Kannon, zeița compasiunii, în speranța că li se va îndeplini dorința.
-
Mersul pe cărbuni aprinși: În unele festivaluri religioase hinduse, credincioșii se plimbă pe cărbuni aprinși, demonstrând astfel devotamentul și puterea spirituală.
-
Spălarea banilor: În Taiwan, există obiceiul de a spăla bani înainte de a-i cheltui, pentru a atrage noroc și prosperitate.
-
Înmormântarea în copaci: În regiunea Toraja din Indonezia, oamenii își îngroapă morții în copaci, crezând că astfel le asigură un drum mai bun către cer.
-
Baie de bere în Republica Cehă: În orașul spa Karlovy Vary, oamenii se pot bucura de băi în apă minerală de bere, care se spune că are beneficii pentru sănătate.
-
Masaj cu șerpi: În țări precum Israel, Thailanda și Japonia, oamenii pot experimenta un masaj terapeutic în care șerpii sunt plasați pe corpul lor.
-
Îngropatul în nisip: În Japonia, există o practică numită sunaoshi, în care oamenii se îngroapă în nisip pentru a se relaxa și a-și îmbunătăți starea de sănătate.
-
Botezul în apă gheață: În Rusia, unii credincioși participă la ritualul de botez în apă gheață, ca o formă de purificare spirituală și de demonstrare a credinței lor.
-
Dansul morților: În Spania, în timpul festivalului Las Falles, oamenii dansează și se distrează în jurul unor marionete gigant, într-o reprezentare simbolică a morții.
INTAMPLARI NEOBISNUITE
-
Un șofer din Japonia a primit o amendă pentru că a lăsat mașina nespălată. Poliția a considerat că aspectul neglijent al vehiculului afectează estetica orașului.
-
Un bărbat din Statele Unite a găsit un cartof în forma lui Elvis Presley într-un pachet de chipsuri și l-a vândut pe eBay cu o sumă impresionantă.
-
O femeie din Marea Britanie a învățat să vorbească fluent limba franceză în timpul somnambulismului. Acest fenomen rar a fost documentat și a atras atenția specialiștilor.
-
Un om de afaceri din China și-a plătit angajații în pui vii, în loc de bani, pentru a stimula creșterea economică într-o zonă rurală.
-
Un pescar din Australia a reușit să prindă un pește în care se aflau 96 de diamante. Peștele fusese eliberat în apă de un bijutier pentru a-și promova colecția de bijuterii.
-
O pisică din Rusia a fost numită managerul unui aeroport local, primind o diplomă oficială și o uniformă.
-
Un bărbat din Franța a construit o replică a Arcului de Triumf din gumă de mestecat, folosind peste un milion de bucăți.
-
Un băiat de 10 ani din India a devenit viral pe internet datorită capacității sale extraordinare de a memora și recita învățăturile sacre ale mai multor religii.
-
Un restaurant din Italia a oferit clienților săi o reducere la nota de plată în funcție de numărul de kilograme pierdute între două vizite.
-
Un bărbat din Japonia a devenit cunoscut ca „ninja fugar” după ce a reușit să se strecoare de sub ochii poliției în timpul unei întregi serii de infracțiuni.
-
O femeie din Australia a găsit un melc în salata sa de la un restaurant și a decis să-l țină ca animal de companie.
-
Un grup de prieteni din Suedia a organizat o petrecere într-un avion pe o rută scurtă, pentru a evada din rutina zilnică.
-
Un băiat din Canada a vândut lumina zilei în sticle, pe internet, într-o campanie umoristică pentru a-și plăti studiile universitare.
-
Un bărbat din Statele Unite a obținut dreptul de autor pentru o serie de sunete de animale, pe care le-a înregistrat și le-a catalogat în mod meticulos.
-
Un grup de turiști din Germania a descoperit o peșteră ascunsă în interiorul unui parc de distracții abandonat, care conținea un teatru și o colecție de păpuși vechi.
-
Un bărbat din China a petrecut 10 zile dormind într-un centru comercial după o ceartă cu soția sa, refuzând să iasă până când ea nu i-a cerut iertare.
-
Un copil din Brazilia a reușit să ghicească rezultatele a 40 de meciuri consecutive la Campionatul Mondial de Fotbal, utilizând un ursuleț de pluș.
-
Un hotel din Suedia a oferit o noapte gratuită de cazare celor care puteau dovedi că sunt proprietari de colecții neobișnuite, cum ar fi etichete de banane sau pietre de pavaj stradale.
-
Un bărbat din Rusia a petrecut o săptămână într-un penitenciar de înaltă securitate după ce a furat o coajă de pâine, într-un joc de tip „Cine fură cel mai mic obiect?”.
CURIOZITATI DIN LUMEA ANIMALELOR
-
Elefanții au o memorie extraordinară și pot recunoaște alți elefanți după ani de separare.
-
Pinguinii au un singur partener de viață și rămân loiali unul altuia.
-
Koala nu bea apă, ci își extrage tot lichidul de care are nevoie din frunzele de eucalipt pe care le consumă.
-
Gheparzii sunt cei mai rapizi mamifere terestre și pot atinge viteze de până la 100 km/h în câteva secunde.
-
Câinii pot detecta boli și condiții medicale, cum ar fi cancerul sau diabetul, prin mirosul lor extrem de dezvoltat.
-
Octopuşii pot schimba textura și culoarea pielii lor pentru a se camufla în mediul înconjurător.
-
Pisicile au abilitatea de a cădea corect pe picioarele lor datorită unui sistem de echilibru foarte dezvoltat.
-
Calamarul colossal are ochi de dimensiunea unei mingi de fotbal și este unul dintre cele mai mari ochi din lumea animală.
-
Pasărea paradisului din Noua Guinee are pene colorate și un dans complex pentru a atrage partenerele.
-
Fluturele Monarh poate parcurge distanțe lungi de până la 4.000 de kilometri în timpul migrațiilor sale anuale.
-
Peștele-clown trăiește în simbioză cu anemone de mare, protejându-se de prădători și oferind hrană anemonei.
-
Cameleoni pot schimba culoarea pielii pentru a se adapta la mediul înconjurător și pentru a-și comunica starea emoțională.
-
Furnicile pot ridica de 50 de ori greutatea lor și pot comunica cu ajutorul unor substanțe chimice numite feromoni.
-
Liliacii sunt singurele mamifere capabile să zboare în mod natural.
-
Ariciul își folosește spinii pentru a se apăra, dar acestia nu sunt veninoasi sau otrăvitoari.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.