“DEGETICA” S-A NASCUT LA BUCURESTI!
Cel mai mic copil adus pe lume în clinica de Obstetrică- Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București este o fetiță care a fost născută înainte de şase luni și a cântărit sub 500 de grame.Medicii de la Universitar au anunţat că aceste valori sunt considerate sub limita viabilității în întreaga lume.Copilul pe numele Ioana, a avut numeroase riscuri și complicații după naștere. Fetiţa a fost externată după trei luni de eforturi ale echipei medicale, potrivit unui comunicat al instituției medicale.Concluzia? Nu conteaza cum te nasti, conteaza unde te nasti!
STUDENTIE, CE FRUMOSI SUNT BANII TAI!

Studenții pot obține credite de maximum 10.000 de euro, pe o perioadă de până la 10 ani, cu dobânda plătită integral de stat, anunță Gabriela Firea pe o rețea socială.„Student Invest” este un proiect extrem de important pentru studenți, inclus în pachetul „Sprijin pentru România”, a precizat ministrul Familiei. Gurile rele spun ca atunci cand ai atatia bani pe mana, sigur nu-ti mai arde de invatat!
CINE TRAGE SI MUNCESTE, ORI E PROST, ORI NU GANDESTE!

Angajaţii de la stat nu mai trebuie plătiţi unitar, ci în funcţie de performanţă şi de rezultatele pe care le obţin, aceasta fiind una dintre cele mai mari reforme pe care trebuie să le facă statul român, a afirmat, joi, Lucian Heiuş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în cadrul unui eveniment de specialitate, notează Agerpres.„Sistemul actual de salarizare este unul unitar: munceşti mult, munceşti puţin, dacă ai aceeaşi categorie, clasă şi vechime, iei aceiaşi bani. Ai rezultate excepţionale în inspecţie fiscală sau eşti un inspector mai puţin performant, ai acelaşi salariu. Atunci apare în timp o demotivare a celor foarte buni: „De ce să-mi asum eu riscuri foarte mari, când colegul meu care stă mai mult la cafea pe hol ia acelaşi salariu ca şi mine?”. Noi, ca stat, trebuie să depăşim cumva acest mecanism de a gândi unitar. Parcă şi legea salarizării se numeşte legea salarizării unitare. Nu mai trebuie să gândim unitar, ci pe performanţă, pe rezultatele pe care le obţii, chiar şi în sistemul administrativ. Cred că aceasta este una dintre marile reforme pe care trebuie să le facă statul în ansamblul lui”, a spus Heiuş, în cadrul conferinţei „PNRR – Investiţii pentru economia viitorului. Reforma fiscală”, organizată de PwC România.El a subliniat că modernizarea trebuie făcută în toate instituţiile statului, nu doar la ANAF.„Nu este suficient ca doar ANAF şi Ministerul de Finanţe să se modernizeze. Eu astăzi cred că Ministerul de Finanţe şi ANAF sunt printre cele mai performante instituţii din administraţia românească. Trebuie ca tot sistemul administrativ, capacitatea administrativă a statului român să crească şi să fie performantă şi atunci într-adevăr putem discuta despre un stat modern, despre performanţă în orice domeniu, de la sănătate, educaţie, administrare fiscală, construcţii, tot ceea ce înseamnă de fapt statul şi atunci îmi va fi şi mie mai uşor, ca preşedinte ANAF, să conving un contribuabil că este bine să-şi plătească impozitele şi taxele, pentru că o să aibă şi el mulţumirea că ceea ce dă către stat este administrat corect şi transparent”, a completat reprezentantul Fiscului. Cum zicea o lozinca de-a lui Ceausescu:MUNCIM MAI BINE, TRAIM MAI BINE!
PENSIONARII BOGATI NU VOR SA IMPARTA CU PENSIONARII SARACI!
Membrii Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR) nu sunt de acord cu măsura anunțată recent de președintele PSD, Marcel Ciolacu, de majorare diferențiată a pensiilor, scrie protv.ro.„După luni de aşteptare şi de dezbateri contradictorii ale reprezentanţilor autorităţilor centrale, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a decis să promoveze propunerea, cu efect discriminatoriu, ca majorarea pensiilor cu 15% în ianuarie 2023 să se facă diferenţiat: 10% şi 25% pentru persoanele vulnerabile. O asemenea măsură nu poate fi acceptată de milioanele de pensionari care au plătit din veniturile lor între 20 şi 40 de ani contribuţie pentru pensie”, se spune în comunicatul organizaţieni, potrivit Agerpres.Federaţia Naţională a Pensionarilor din România cere Guvernului să acorde persoanelor aflate în categoria vulnerabili ajutoare sociale care să fie suportate de la Bugetul de stat.Uite ca Guvernul a reusit sa bage zazanie si intre pensionari! Respect!
CONDAMNAT LA INCHISOARE PE VIATA, VA ISPASI IN LIBERTATE!
O instanță olandeză l-a condamnat joi pe Igor Ghirkin, fostul comandant al separatiștilor pro-ruși din Donbas, la închisoare pe viață pentru doborârea avionului MH17 al Malaysia Airlines deasupra estului Ucrainei în 2014, anunță Reuters.Avionul de pasageri MH17 a fost doborât deasupra estului Ucrainei pe 17 iulie 2014, toți pasagerii și membrii echipajului pierzându-și viața în urma tragediei care a avut loc în contextul luptelor dintre forțele separatiste pro-ruse din Lugansk și Donețk cu forțele armate ale Kievului.Alături de Ghirkin în acest proces organizat în Olanda au mai fost inculpați rușii Serghei Dubinski și Oleg Pulatov, foști ofițeri de informații, și ucraineanul Leonid Harcenko, un lider al separatiștilor pro-ruși despre care se crede că a condus o unitate militară a acestora deși nu avea experiență în acest sens.Judecătorul Hendrik Steenhuis a subliniat în timpul citirii verdictului că aceștia nu beneficiază de imunitate deoarece niciunul dintre ei nu era un membru al forțelor armate rusești la momentul respectiv.Steenhuis a precizat că instanța a ajuns la concluzia că nu există „nicio urmă de îndoială rezonabilă” că zborul MH17 a fost doborât de un sistem antiaerian BUK, inculpații fiind acuzați că au aranjat ca acesta să ajungă în mâinile separatiștilor și au organizat transportarea acestuia.Niciunul dintre ei nu a fost acuzat că a participat personal la doborârea avionului companiei Malaysia Airlines și toți au fost judecați în absență.Ghirkin și alți doi inculpați, găsiți vinovați de doborârea avionului MH17
Victimele au provenit din 17 țări, printre acestea numărându-se 198 de cetățeni olandezi, 43 din Malaysia, 38 de australieni și 10 pasageri din Marea Britanie. 80 dintre cei care și-au pierdut viața au fost copii.Investigația asupra tragediei a fost condusă de Olanda, cu participarea Ucrainei, Malaysiei, Australiei și Belgiei.Instanța olandeză i-a găsit joi vinovați de doborârea avionului pe Ghirkin, Dubinski și Harcenko însă l-a achitat pe Pulatov, un fost membru al forțelor speciale Spetsnaz/GRU.Instanța i-a condamnat la închisoare pe viață atât pe Ghirkin, cât și pe ceilalți doi inculpați găsiți vinovați. Pocurorii olandezi ceruseră pedeapsa maximă pentru aceștia în luna decembrie a anului trecut.„Doar cea mai severă pedeapsă este potrivită pentru faptele acestor suspecți, care au provocat atât de multă suferință atât de multor victime și atât de multor rude aflate în viață”, a subliniat judecătorul Steenhuis.Rusia a negat orice implicare în doborârea avionului, la momentul respectiv negând de asemenea orice fel de implicare în Ucraina și susținând că războiul separatist din estul țării a fost declanșat de „patrioți ruși” după ce a anexat Crimeea.Cine este Igor Ghirkin
Ghirkin, poreclit „Strelkov” („trăgător” în limba rusă), era unul dintre principalii comandanţi ai separatiştilor pro-ruși la începutul războiului cu armata ucraineană în Donbas, după anexarea Crimeii, şi probabil cel mai mediatizat comandant al acestora la acea vreme.Înainte de a prelua comanda trupelor separatiste din Donbas, Ghirkin a jucat un rol important în planificarea anexării Crimeii și organizarea notoriilor „omuleți verzi” ai Rusiei, el fiind la momentul respectiv un ofițer al FSB, principalul serviciu de informații de la Moscova.Ghirkin a fost acuzat de terorism în Ucraina și vizat de sancțiuni ale Uniunii Europene din cauza rolului său în aceste activități.După declanșarea războiului din Ucraina pe 24 februarie, el s-a remarcat datorită criticilor puternice aduse ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu și analizelor privind evoluția de pe front.În luna octombrie, Ghirkin a declarat pentru presa rusă că se află pe frontul din Ucraina după ce zvonuri în acest sens au început să circule pe rețelele de socializare unde este urmărit de sute de mii de ruși.Este puțin probabil ca el sau ceilalți doi condamnați să își execute vreodată pedeapsa. Se crede că Dubinski și Harcenko se află în Rusia, care nu îi va extrăda statului olandez.
ZELENSKI NU STIE, DAR STIE!
Joi, 17 noiembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că „nu știe ce s-a întâmplat” în Polonia unde o rachetă a căzut omorând două persoane, însă este „sigur” că aceasta era rusească.„Nu știu ce s-a întamplat. Nu știm cu certitudine, lumea nu știe. Dar sunt sigur că este o rachetă rusească, sunt sigur că noi am tras cu sistemele de apărare aeriană”, a declarat liderul de la Kiev. „E imposibil să afirmăm ceva precis astăzi. Abia după anchetă vom putea trage concluzii”, a mai adăugat el.Rusia a negat în repetate rânduri că racheta căzută în Polonia nu este a sa. Totodată, Varșovia a susținut că este foarte probabil să fie vorba de un proiectil antiaerian ucrainean.Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat că Rusia poartă întreaga responsabilitate pentru incident.E clar! Orice ar fi fost, Putin e de vina!
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.