Patronatul din domeniul HoReCa, HORA, a ajuns la un acord cu premierul Ludovic Orban cu privire la redeschiderea restaurantelor în trei etape, așteptând, acum, reconfirmare de la Guvern. Precizeaza DCNews!
Prima etapa,1 iunie.
– se deschid doar terasele independente, cele integrate unităților de alimentație publică, unitățile take away cu servire la interior cu respectarea distanței de 1,5 metri între mese de maximul 8 persoane. Acordul presupune și măsuri sanitare obligatorii pentru angajați, dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant, igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru și instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID-19 în fiecare meniu, păstrarea distanței de 1,5 m între stațiile de preluare comenzi.
Etapa a doua,15 iunie
– relaxarea restricțiilor pentru terasele independente și terasele integrate restaurantelor, pentru interioarele restaurantelor și pentru unitățile take away cu servire la interior. Spații închise, fie că e vorba de restaurante, baruri, cafenele sau autoserviri vor trebui să asigure o distanță între mese de 1,5 metri, iar la o masă să nu fie mai mult de opt persoane.
Etapa a treia,1 iulie
– va presupune eliminarea tuturor restricțiilor atât pentru terase, cât și pentru interioarele restaurantelor.
Leave a Reply
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.