Campionul de automobilism, Werner Hirschvogel, cel care a adus gloria automobilismului reşiţean, este comemorat, astăzi, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reşiţa. În cadrul evenimentului, de la ora 17, va fi prezentat şi volumul bilingv „Werner Hirschvogel: O viaţă pentru sportul cu motorul. Autobiografie = Werner Hirschvogel: Ein Leben für den Motorsport. Ein Lebenslauf”, apărută de curând la Editura „Graph” din Reşiţa, din iniţiativa familiei.
„La un an și două luni de la trecerea în eternitate a celui care a fost şi va rămâne în amintirea noastră Werner Hirschvogel (13.12.1931 – 10.07.2014), Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin împreună cu Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa au deosebita onoare de a invită pe cei interesaţi la o întâlnire de suflet dedicată acestuia”, a declarat Erwin Josef Ţigla, preşedintele forumului germanilor din Caraş-Severin.
Lazăr Câmpeanu
1 Comment
Cristian Gabriel Ghinea
24 octombrie 2015 at 19:12Reșiţeanul Werner Hirschvogel, maestru emerit al sportului, o legendă a sportului românesc, a încetat din viață la 10.07.2014 în jurul orelor 18.00 când boala l-a învins.
Multiplul campion național la motociclism și automobilism s-a născut la data de 13 decembrie 1931 in Reșița. Și-a început activitatea sportivă în 1950, la vârsta de 19 ani când și-a cumpărat prima motocicletă Triumph cu care a început să concureze. În urma unui accident, a abandonat motociclismul și la începutul anilor ’70 a îmbrățișat automobilismul dedicându-i acestuia din urmă 30 ani de activitate. În 50 ani dedicați pasiunii sale pentru cursele motorizate a câștigat 18 titluri naționale la motociclism (individual și cu echipa) și alte 15 titluri individuale și cu echipa la automobilism. Aceste rezultate l-au confirmat pentru lotul României la concursurile “Cupei Păcii și Prieteniei”, o competiție automobilistică organizată între țările fostului bloc comunist. Amănunt remarcant: datorită faptului că în competițiile interne a utilizat un automobil străin, într-o țară stăină în care nu existau motoare, piese de schimb sau service, numele lui Werner Hirschvogel se regăsește pe panoul de onoare al uzinei Alfa Romeo. Pe lângă faptul că a fost un maestru al pilotajului, s-a dovedit și un excelent mecanic, el fiind singurul pilot din partea asta a Europei care și-a construit la vremea aceea o mașină inedită, gen barchetă, bazată pe mecanica fostei sale maşini, Alfa Romeo – AlfaSud. Ultimul titlu l-a obţinut în anul 2000, la venerabila vârstă de… 69 ani!
Ochiul ager și caracterul lui deosebit au concurat la descoperirea de noi talente și sprijinirea acestora. “Cetățeanul de Onoare” al Reșiței s-a stins din viață cu eleganță și demnitate așa cum și-a trăit viața.
Adio, maestre! Odihnește-te în pace!